Blogg "Hjärntrött med kapacitet"

Välkommen till denna blogg som drivs av Mikael och Anna Hamström.

Klicka på rubrikerna nedan så öppnas artiklarna fullt ut.

Idag tog jag en rejäl cykeltur och det blåste mycket. Solen sken så det var ändå härligt men oj så jobbigt det var i motvinden. Till saken hör att jag eg hatar motvind när jag cyklar. Det har jag alltid gjort. Att behöva trampa i nerförsbacke för att det är motvind är något som kan göra mig mer än vresig....

...så tänker jag på min bror. Han är inte längre i livet men den dagen han dog fladdrade hundratals vita fjärilar runt mig. Jag hade tidigare knappt inte noterat att det ens fanns vita fjärilar. Hela den sommaren var jag omgiven av vita fjärilar, det kändes som om han genom dessa var nära mig. Framåt hösten försvann de, men dagen...

"Ordet 'tillit' lärde jag mig först i 45-årsåldern. Det var väldigt sent men jag hade inte förstått vad det innebar. Att känna tillit till att saker kommer att bli bra var inte något jag var uppväxt med. Snarare så var det katastroftänkande runt mig, vilket satte djupa spår som inte varit så lätta att överbrygga. Hur vi tänker, agerar,...

"Lycka och olycka tar sig inte in genom dolda hål - det är du själv som öppnar dörren". Denna mening har jag läst någonstans och den fastnade i minnet. Den är så brutal på något sätt. Den pekar verkligen på vilket ansvar vi själva har för hur vi mår. Lycka eller olycka är ett val. 'Ha' säger säkert...