Blogg "Hjärntrött med kapacitet"

Välkommen till denna blogg som drivs av Mikael och Anna Hamström.

Klicka på rubrikerna nedan så öppnas artiklarna fullt ut.

"Du är min idol!" Det var faktiskt en person som helt plötsligt sa det till mig härom veckan. En jämnårig seglarkompis. Jag tittade mig omkring men det fanns ingen annan där. 'Hon yrar' var min första tanke, hon kan inte mena mig. "Jag?" frågade jag sedan. "Ja", sa hon som den självklaraste saken i världen. Jag blev...

Det går knappt att beskriva hur det är att vara hjärntrött men en liten förkänning kan nog många få i dessa tider. Coronaviruset påverkar var och en rejält. Tänk att inte kunna gå på restaurang en lördagskväll, att inte kunna gå och jympa en tisdagskväll, att inte kunna träffa en massa folk, att inte kunna vara på möten och...

Lever man då för att jobba? Självklart finns alla varianter men jag tror att människan behöver sysselsättning för att må bra. Eftersom jag haft några perioder i livet där jag varit mer eller mindre avskärmad från arbetslivet så vet jag hur jag reagerar, jag blir tröttare, tappar lusten att företa mig något och tappar kontakten med vänner, ibland...