1:a December 2020

01.12.2020

Halloj!!! Nu är vi inne i adventstider igen så vi gör som tidigare år - vi ger ett tips varje dag fram till jul, som en slags adventskalender.  Dagens tips: Njut! Detta är nog ett av de viktigaste tipsen, livet är förändrat men du kan själv välja hur du vill må, i a fa hur du bemöter det som är. Livet är så kort när man börjar se sig om i backspegeln och att njuta är verkligen det viktigaste man kan göra. 

Njut av varje stund, (Vi vet att det låtar banalt :-)) och gör det oavsett hur läget är. Läget kunde säkert vara bättre och alldeles säkert så kunde det vara sämre. Så njut av det som är. Att du har någonstans att bo, att du kan få sjukhusvård vid behov, att det finns mat i affärerna, bara att hämta :-) (ok lite ersättning vill affären ha men det kan det vara värt), att solen lyser någon stund fast vi är i mörkaste delen av året, att det snart är jul, att det går att fira jul stillsamt. 

Det är något som vi hjärntrötta f ö är väldigt bra på. Nu kan vi glänsa med vår förmåga att fira jul stillsamt. Vi kan stillsamhet - det är svårare för de som inte är vana och inte kan, men i år verkar alla få ta det lite stillsamt. Jag tror det är bra för många. Stillsamheten alltså. Sen vill man förstås träffa släkt under kommande helger och om det inte går att göra som vanligt så finns ju teknik som gör att man kan se och prata med varandra i alla fall. Man får njuta av det som är... 

Vi önskar dig en härlig tid i advent med stillsamhet, pepparkakor, glögg och glädje.