Blogg "Hjärntrött med kapacitet"

Välkommen till denna blogg som drivs av Mikael och Anna Hamström.

Klicka på rubrikerna nedan så öppnas artiklarna fullt ut.

Jag klurade i många år på hur jag skulle hjälpa min bror, som var mycket hjärntrött efter flera hjärnoperationer och strokes. Min egen hjärntrötthet var inte lika illa som hans. Hans ork sträckte sig till några minuters telefonsamtal/vecka, eller sällsynt - ett mycket kort besök hemma hos honom. Det var verkligen ingen lätt uppgift att kunna göra...

Respekt är ett ord som jag jobbat med en tid. Alla har rätt att bli respekterade och trodda. Som många kanske har läst här eller i min bok så fick jag jättebra stöd på neurorehab under den tid jag hade kontakt med dem. Jag hade en fantastisk person där men även om allt i princip var jättebra så blev jag inte riktigt trodd där heller från början. ...

Jag lovade en gång för länge sedan att jag skulle rapportera efter att jag gått färdigt KBT-kurs för tinnitus. Huvudman för den var sjukvården och den pågick i 8 veckor, om jag minns rätt, med uppföljning ett par gånger efter kursens slut. En gång ganska direkt efter kursen och en gång 3 månader senare.