13:e December 2020

13.12.2020

Redan 3:e December och Luciadag. Oj vad tiden rusar iväg, trots den förlamning som ligger över världen, jag tänker nu på Covid-läget. Nåväl här kommer Dagens tips: Ge aldrig upp! Livet kan kännas orättvis och fruktansvärt, fruktansvärt jobbigt. Som hjärntrött har man upplevt en enormt stor nedgång, som gör att man kan tappa lusten alldeles. Ingen frisk vet hur det är att tappa all sin mentala kraft, men vi vet att det är sanslöst tungt. Tankarna på att ge upp är inte långt borta. "Vad tjänar allt till, jag orkar ju inget av det roliga längre. Jag orkar ju inte ens det vardagliga som att koka spaghetti." 

Hur ska man orka var glad när läget är nattsvart? Man har 2 val, ge upp eller inte ge upp. Att ge upp är inget alternativ tycker jag, och det tror jag många känner som varit i mörkret. För när det är som värst är skiftet nära. Jag anser att det är väl värt att kämpa, att aldrig ge upp för förbättringar kan komma och kommer. Folk som kan hjälpa en dyker upp när man minst anar det, en vän hör av sig och tipsar om ett något som kan vara till hjälp.

Vad det än är man håller på med, att lära sig gå igen, att försöka förstå vad som sägs, att komma tillbaka till arbetet så finns det en lösning. Hur jobbigt det än är så ge inte upp. Problem eller situationer går att lösa på många sätt och om man fortsätter så ser man efter ett tag att man plötsligt kommit en bit längre. Ett litet steg i taget är nyckeln. Först ett steg och sedan nästa. Snart har man återtagit en bit av livet. 

Det är ok att slänga sig på sängen och tjura eller svära över situationen och gråta en skvätt. Det har vi nog alla gjort. Men fortsätt sedan, ge aldrig upp! Ibland kommer lösningar på de mest oväntade sätt. Med intention och energi kan mirakel uppstå.

Vi önskar er härmed en fin Luciadag!