15:e December 2020

15.12.2020

Dagens tips: Ligg lågt med skärmtiden! Nu skriver jag från min egen erfarenhet. I mitt liv är det rätt mycket skärmtid då jag arbetar. Ja faktiskt hela tiden, speciellt nu när man jobbar hemifrån. En stund på mobilen sen är roligt, man läser mail, SMS'ar, kollar facebook och andra sociala medier och det är roligt att hålla kontakt med folk. Det är ju så enkelt. För en del människor är det faktiskt enda sättet att hålla kontakt med folk eftersom de i princip inte orkar att träffa några personer i verkliga livet alls och mobilen är då ett fantastiskt hjälpmedel. 

Men håller jag på länge så får jag dels ont i huvudet och dels blir det väldigt svårt att somna på kvällen. Jag är inte övertygad om mobilens ofarlighet så för alla, speciellt hjärntrötta så rekommenderar jag att minska på skärmtiden. 

Numera stänger jag ofta av mobilen, det känns som om den drar mer hjärnkraft än datorskärmen. När jag har mobilen på så har jag sällan ljudet på. Jag missar därmed en del samtal men det är lite avsiktligt. Jag tar hellre emot ett SMS än ett mobilsamtal. Jag får sådan påverkan i huvudet just av mobilsamtalet. Många tycker att det är nonsens, men jag vet hur min kropp reagerar, så jag utgår från det.