18:e December 2020

18.12.2020

Dagens tips: Skippa julstöket, det blir jul ändå! Hösten känts ovanligt lång i är, man har väl sällan sett så mycket dis och grå himmel som de senaste 3 månaderna. Fast det är rätt skönt att ta en promenad i rusket och sen mysa inne i värmen. Julen står för dörren som man säger och jag har nog inte riktigt fattat hur nära jul vi är, det är mindre än en vecka kvar. 

Lite julfix har jag gjort, köpt ett par julblommor som lyser upp i fönstren, putsat koppar för det är så juligt för mig, bakat peppar kakor och lussekatter ihop med sonen. Och köpt några få julklappar. Återstår: att köpa gran och klä den, köpa julskinka och laga lite mat inför julhelgen. Det mesta hjälper make och son till med. 

Någon storstädning är det inte tal om. Besök hos folk blir det inte, inte heller att bjuda hem någon. Det kommer att bli en så lugn och skön julhelg. Det känns som om det är väldigt få krav detta år då det mesta i samhället går på lågfart. Tänk att sitta framför brasan med en skinkmacka, bläddra i en tidning och lösa korsordet, lyssna på lite fin julmusik och vara tacksam för att vi alla är friska, för läget kunde varit oändligt mycket värre.  Inte gör det något att det är oordning i kökslådor och en och annan dammråtta under trappan.  Nej, jag tänker njuta så mycket det går.