19:e December 2020

19.12.2020

Dagens tips går till familjemedlemmar: Se till att vidmakthålla era egna intressen och aktiviteter. Det är tufft att ha en hjärntrött person i familjen så det är superviktigt att ni andra i familjen tankar energi på era egna håll. Ni måste orka stå pall för den förändrade situationen, idag såväl som i framtiden, om 4 år om 10 år, om 20 år. För att klara det måste ni leva ett bra och berikande liv. 

 Se till att själva komma iväg på det ni tycker är kul. Det ska gå att passa in i schemat, kanske får ni anpassa er något men att komma ut på egna aktiviteter är ett måste. . 

Barnen ska fortsätta med sina aktiviteter, kanske går det inte att ha huset fullt med barnens kompisar, men låt dem istället vara hemma hos kompisarna. Låt dem fortsätta med sin handboll, teater, musik, simning eller vad det nu är de är intresserade av. De behöver komma ut och utvecklas i sina aktiviteter.

Den hjärntrötte kommer sannolikt att bli bättre med tiden och ni kommer att efter hand ha anpasst livet för att få det att fungera, men se framför allt till att ni själva får energipåfyllning för att orka med.