2:a December 2020

02.12.2020

Dagens tips: Håll kontakt. Det är inte alltid lätt att orka hålla kontakt med släktingar, vänner och kollegor. Kraften räcker sällan till mer än det mest nödvändiga. Men om möjligt hör av dig till folk emellanåt. De behöver veta att du finns där fortfarande, dessutom kanske de blir glada över att höra från dig. 

En kort hälsning kan räcka, ett sms, ett vykort med några få rader. Ett sms är enkelt att skicka iväg och man får ofta respons snabbt, kanske redan inom några minuter. Bra när man känner sig lite ensam och vill ha kontakt snabbt.

Ett vykort tar längre tid att skriva, att posta och att nå mottagaren. Ibland kan detta vara bra just för att det längre tid, vi hjärntrötta hinner med och förhoppningsvis får man också ett svar framöver :-). Alltid spännande att vänta på post.

Vad gäller kollegor kan ett kort telefonsamtal fungera, man håller kontakten med jobbet och får lite information om vad som händer på arbetet. För hjärntrötta i sjukskrivning är det bra att påminna om att man finns till och att man kommer tillbaka så småningom.

Och nu är det dags för årets julkort. De flesta skickar ff pappersjulkort och det kan bli rätt många man ska skriva. Vi skriver några i taget, om allt inte görs samma dag så orkar man med bättre. 

 Välj det sätt som passar dig bäst och ha en jättefin 2:a December.