22:a December 2020

22.12.2020

Dagens tips: Var nöjd med det du åstadkommer!  När man ser tillbaka på det man gjort sedan hjärntröttheten uppkom så ska man alltid vara nöjd. Det är verkligen en prestation, vad du än har åstadkommit, hur lite det än kan tyckas i andras ögon, så är det en prestation! Man har oddsen emot sig och jobbar i ständig uppförsbacke, men sakta, sakta så kommer små förbättringar och ser man tillbaka så kan man konstatera att förbättringar skett. 

Ser man en månad tillbaka så är det kanske inte mätbart men ser man tillbaka 1 år, 5 år, 10 år eller 20 år så har det sannolikt blivit bättre. Eller hur? Dels ha man blivit lite friskare och dels så har man anpassat sitt liv så att det fungerar. Var nöjd med det nu gör och det du gjort. Ingen annan fattar vilken tid det tagit att komma så här långt, Ingen annan fattar den kämpaglöd som har behövts. Ingen annan fattar vilka ansträngningar du har klarat av. Men du vet. Uppskatta den! Du är så duktig! Ja, just du!

Kanske är det inte så viktigt det som samhället tycks värdera. Kanske har du fått en mycket vettigare bild av vad som är viktigt i livet. Tänk vilken insikt du har som andra inte har! Det du, den går inte av för hackor.