3 December, Njut istället för julhetsa

03.12.2019

Visst är det härligt med julpynt, julklappar, lussekatter, julskinka, glögg, släkt och vänner. Mysa i stugvärmen medan snön faller. Den ideala bilden av julen kanske dock inte alltid stämmer överens med den verkliga. För oss hjärntrötta kan julen upplevas som ett intensivt lopp som måste klaras av, helst utan bakslag.

Så hur gör man då för att få en fridfull jul? Ni har alla säkert bra tips på detta och här kommer några till. Gör en liten julsak varje dag, (att göra allt på en gång klarar vi inte). Lägg fram en julduk ena dagen, ställ fram en tomte nästa, köp pepparkakor en tredje dag och köp julblomma en fjärde...

För varje sak du gör njut av den, så fint det blev med julduk på, så vacker den där tomten är...

Planera hur julen ska tillbringas, meddela dem du ska besöka i förväg att du bara kommer att stanna 2 timmar, eller vad du orkar, pga din hjärntrötthet. Kanske kan du be dom att i förväg ställa iordning ett rum dit du kan gå och vila. Bjuder du hem folk så begränsa tiderna de får vara hos er, pga hjärntrötthet. DU kommer i första hand, inte de andra. Bättre att du är pigg, då får de runt omkring roligare också. Tänk dig att du tar små godbitar av allt som hör julen till, gå inte 'all in'. Njut av varje del, en i taget och lägg in tid för vila emellan varje aktivitet.