5 December, Leverera kvalitet

05.12.2019

En hjärntrött person kan fortfarande vara smart, den har en massa kunskaper och egenskaper som vanligen fungerar bra när hjärnan är utvilad. Att hålla samma tempo som omgivningen kan dock vara svårt eftersom man behöver vila oftare och kanske jobba deltid. Hastighetsmässigt ligger vi i lä, även om vi vissa stunder glimmar till. Kvalitetsmässigt kan vi dock fortfarande stå oss. 

Tillbaka på jobbet efter en tids frånvaro, upptäckte jag 2 fel i ett IT-system inom loppet av 1 minuts användning. Man har under min frånvaro gjort många och snabba förändringar. Ingen annan hade upptäckt dessa fel trots tester. (ok jag gillar att testa men det här var inget försök att hitta fel utan enbart ordinärt användande av systemet). Vad är bäst; hög fart eller kvalitet? Välj själv. Personligen väljer jag kvalitet, det är så störande när saker inte fungerar, bättre att det som är igång blir rätt. 

Jag tror kvalitet kan vara vår grej. Kanske kan vi platsa i laget om vi levererar bra kvalitet.

Och för att leverera kvalitet behöver vi få jobba i vår takt, på vårt sätt. Och det skadar inte att granska det man gjort innan man lämnar det ifrån sig - en försäkran att det vi lämnar ifrån oss har hög kvalitet. ;-)