5:e December 2020

05.12.2020

Dagens tips: Tyck om dig själv! Och då menar jag varje liten del av dig själv, kroppsligt som själsligt. Tyck om allt utan undantag oavsett hur du mår, hur det känns och oavsett hur kroppen fungerar. Är det lätt? Njae, det borde vara det men det kan behövas träning för att gilla en långsam trött hjärna t ex. eller en 'för stor' mage, en för rund näsa...

De flesta människor känner direkt när en annan människa är arg, nedlåtande, hotfull eller aggressiv. Man känner också om man är omtyckt eller inte. Människor kan luras men känslan man får är ofta rätt. Vad blir effekten när man känner detta? För min del så tar jag avstånd, blir undvikande, undviker att ge någon positiv feedback. Och vad blir effekten av det? En bra relation? På ytan är den kanske ok (vi kan ju alltid låtsas och vara artiga) men inte på djupet. 

Var sker läkning - på ytan eller på djupet? På djupet förstås. Om vi inte gillar oss själva behandlar vi oss själva dåligt. Vi klagar på både det ena och det andra. Då är det svårare för läkning att ske.

Om vi istället älskar varenda atom av våra kroppar och själar, och tillåter dem att vara som de är, tror jag att läkningen kommer fortare. Goda vibrationer för varje cell ger den större möjlighet att hitta tillbaka till sin naturliga balans. Om vi älskar vår själ som är kopplad till vår kropp så ger den i sin tur goda vibrationer till kroppen. Det måste helt enkelt vara en bättre miljön för den att läkas i. Så trivs med dig själv, det kan bara göra nytta!