7:e December 2020

07.12.2020

Dagens tips: Håll fötterna varma och huvudet kallt! Att få ta på ett par helt nya mjuka sockar är fantastiskt skönt. Det där med att hålla fötterna varma är något jag är uppvuxen med - jo det finns en skomakare i släkten långt tillbaka :-) - och även jag för detta vidare till mina barn. 

Att se ungdomar gå i snömodden med tunna tygskor med en knappt befintlig sula gör att mitt hjärta svider. Har de dessutom bara vrister och korta byxor, för rejäla strumpor väljer många bort, gör att jag ryser långt in i ryggmärgen. Märkligt mode vi har. Nej fram för ullstrumpor och pälsklädda vinterkängor som man kan möta vinterns snöstormar i utan att blinka! Mössor däremot verkar unga människor gilla. Ja det är bra.

Modet var tvärtom när jag växte upp. Då föreskrev modet tjocka vinterkängor, men mössa det hade man inte. Den åkte ner i fickan så snart man kommit utom synhåll hemifrån. Någon tönt vill man verkligen inte vara. Jag får lov att erkänna att jag även idag har lite svårt för det där med mössa, en djupt inarbetad åsikt att bara töntar har mössa. Så töntig åsikt! (och visst tar jag på mössan när det är buskallt ute.) 

Jag har alltså varma fötter och kallt huvud. Dagens unga har kalla fötter och varmt huvud. Nå ja, det är en smaksak vad man väljer.

Tillbaka till dagens tips: Dagens tips syftar med på att man inte ska tänka alltför mycket, inte ta till sig av andras åsikter, att stå för sin egen tanke, sin egen vilja och sitt eget omdöme. Att inte låta sig påverkas alltför mycket av andra. Och att ha varma mysiga fötter, så att man slipper frysa. :-):-):-)