Är en hjärntrött svag eller stark?

26.11.2020

Hur många röstar på att hjärntrötta är starka?  JAG!!!!

Jag hade en anhörig som inte orkade göra något, inte ta sig utanför bostaden, knappt orka prata med någon, men jädrar vad stark jag tyckte att han var. Han hade säkert sina svåra stunder men ofta skämtade han om sig själv och sitt liv och tänkt vilken styrka som krävdes för det och för att leva hans liv. Jag bugar mig.

Jag orkar inte alls med det som jag orkade innan hjärntröttheten, men jag orkar mer än min släkting och jädrar vad stark jag är, tycker jag själv.  Att jag står ut med ett liv som blivit så annorlunda. Att stå ut med att inte orka det som är roligt. Att jag står ut med att inte orka bjuda hem personer, att stå ut med att vänkretsen minskar, att stå ut med mindre trevliga personers kommentarer, att stå ut med detta behov av att vila hela tiden, att stå ut med denna tinnitus...

Alla delar nog inte denna bild - kanske ser de hjärntrötta som svaga personer som inte orkar varken det ena eller det andra. Även i samhället kan man ibland känna att inte bli uppskattad  på samma sätt som tidigare. Men som jag alltid vidhåller, hjärntrötta kan faktiskt vara både snabba och smarta, dock inte i samma omfattning som tidigare, men korta stunder kan det fungera alldeles utmärkt. 

Vilken styrka krävs inte för att leva ett hjärntrött liv??? Hjärntrötta är bland de starkaste människorna man kan möta.