Hur är det att vara hjärntrött i Coronatider?

31.03.2020

Det går knappt att beskriva hur det är att vara hjärntrött men en liten förkänning kan nog många få i dessa tider. Coronaviruset påverkar var och en rejält. Tänk att inte kunna gå på restaurang en lördagskväll, att inte kunna gå och jympa en tisdagskväll, att inte kunna träffa en massa folk, att inte kunna vara på möten och gruppdiskussioner, skjutsa barn till fotbollsträning, gå på konsert, gå på teater, gå på idrottsevenemang, att behöva sitta hemma, att jobba hemifrån och knappt få gå ut FAST man vill så mycket mer, så mycket, mycket mer! Ja... är det inte så vi har det vi hjärntrötta? ! Kanske inte exakt, men bra nära i många fall.

Plötsligt känns det nästan som om världen har kommit ner i mitt tempo. Plötsligt är det enklare att hänga med. Det är helt ok att sitta hemma på kvällarna. Nu är jag som alla andra, nästan, fast ändå inte riktigt, men skillnaden känns mindre.

På jobbet går visserligen vissa enheter på högtryck, medan andra enheter temporärt hamnat i ovisshet om vilka prioriteringar som kommer att göras. Kommer lagda planer att genomföras eller kommer allt att prioriteras om p g a virusets framfart? Nya besked väntas varje dag. Många jobbar hemifrån men tekniken stöttar kommunikation och möten. Kanonbra. Hoppas arbetsgivare får upp ögonen för att det kan fungera alldeles utmärkt att jobba hemifrån. För en hjärntrött kan det spara mängder av energi att få sitta hemma men ändå vara 'med i spelet'. 

Jag var på en liten biblioteksfilial härom dagen och vad kan förgylla dagen mer i dessa Coronatider än att hitta sin egen bok på ett bibliotek dit man inte brukar gå? Säkert rätt mycket, men för mig var det i a f en rolig upptäckt. Jag vet att boken finns att låna i hela vårt avlånga land, men att hitta den på en liten filial var ändå kul. Så här såg det ut: :-) 

Allt gott och ta hand om dig!