En så varm sommar vi haft!

22.08.2020

Även sommaren 2020 har det varit väldigt varmt. inte lika varmt som 2019 lyckligtvis, men ändå för varmt vissa perioder för att det ska vara bekvämt. Vad gör värmen med hjärntröttheten? Jag tror att det är individuellt men jag känner av en mycket större allmän trötthet och även tankeverksamheten blir påverkad, huvudvärken och tinnitusen ökar.

Jag minns att jag innan hjärntröttheten kunde stå på ett fält i gassande sol och +30 grader och skjuta pilbåge, nästan hur länge som helst. Ett SM i Timrå var det precis så och ett SM kan ta 5-6 timmar utan avbrott. Efterhand som tiden led blev deltagarna mer och mer påverkade, de beklagade sig, torkade svetten och tog av så mycket kläder som var möjligt utan att överskrida regelverk och moral. Ju mer jag såg de andra lida av värmen desto bättre sköt jag. Jag gick och myste när konkurrenterna hade det jobbigt. Fast det var jobbigt även för mig så visste jag att jag sakta men säkert fick ett litet övertag p g av vädret. Nu minns jag inte hur resultatet blev men efteråt kom en av tränarna fram och sa : 'Så du gillar att skjuta i sån här hetta!' Han hade noterat att  jag kunde vända läget till min fördel. Det var då det och jag var några årtionden yngre.

Idag gillar jag inte alls hettan. Vårt hus ligger precis så till att solen värmer upp taket och inne går termometern upp emot 32 grader. Helt omöjligt att sova alltså. Lyckligtvis kan jag ta mig ut i naturen, till havet, ut på havet och slipper sitta instängd i en trång het lägenhet hela tiden, som jag vet att vissa hjärntrötta måste göra. Jag tänker på er alla som inte kan att komma ut och bada och kanske inte ens har en svalkande fläkt eller möjlighet till aircondition. Men vänta bara snart så kommer det att vända. Nätterna har redan blivit lite svalare och nästa vecka säger prognosen 18-19 grader som mest. Yippie! Skickar med en svalkande bild.