Fritid i Covidtider

29.01.2022

Fritiden i Covidtider ser faktiskt lite annorlunda ut nu efter 2 års 'hemmasittande'. Tack vare att jag inte har behövt spendera all min pigghet på jobbet och tillhörande aktiviteter, har jag faktiskt kunnat vila upp  mig lite mer. Plötsligt får jag lust att göra saker  som jag tidigare aldrig orkade med, knappt ens orkade tänka på. Ovh vet ni vad? Nu orkar jag faktiskt lite mer. 

T ex så fick vi före jul en inbjudan till invigning av en ny bågskyttelokal i staden. Vi åkte dit Micke och jag. Det var en kanonfin lokal, många klubbmedlemmar som jag kände för 30 år sedan fanns ff kvar som aktiva medlemmar. Så trevligt möte det var! Det var skönt att jag redan kände människorna i klubben. Att inte behöva presentera sig och börja lära känna folk var skönt. En sådan aktivitet tar faktiskt rätt mycket energi.

Klubben fortsatte sen att försöka få mig aktiv igen - men jag tvekade. Ska jag börja skjuta igen efter en paus på 30 år? Vet min kropp ens om hur man ska göra? Orkar jag åka dit? Orkar jag dra upp en båga? Orkar jag träna regelbundet? Orkar jag träffa människor igen? Nåväl - jag åkte dit en dag och provade att skjuta. 

Det var helt fantastiskt - jag kom ihåg hur man gjorde! Ryggmusklerna är förstås inte i närheten av vad de var för 30 år sedan, så jag fick skjuta med en jättelätt båge. Men ändå. Efter några omgångar så började jag gruppera rätt bra. Åkte hem i ett lyckorus.

Natten blev inget bra, det var helt omöjligt att sova. Hjärnan var så speedad efter att ha träffat människor igen, över att ha använd muskler som inte var tränade för detta , efter att ha koncentrerat mig hård vid varje skott. Och att lokalen tyvärr har väldigt bra akustik. Så bra att det blir för mycket ljud. Det sket sig skulle man kunna säga.

Vila, vila vila. Men jag ska på't igen. Åka dit när ingen annan är där. Stoppa in öronproppar. Vi får se hur det går framöver men jag ska ge det en chans, i a fa några gånger till.

Svårigheten är som alltid att inte sätta igång för hårt och för snabbt. Jag vet och har övat i 20 år på att spara på krafterna men OJ vad svårt det är att inte använda energin när man känner att den är lite, lite högre än vanligt. Men jag får fortsätta att planera och  värdera varje aktivitet innan den genomförs. Men bågskytte är faktiskt riktigt, riktigt roligt.