Gör ingenting viktigt!

06.09.2019

Vad i hela friden menar du med "Gör ingenting viktigt". Är det inte det viktiga vi ska fokusera på och prioritera??? Inte ska man väl kasta bort tid på sådant som är oviktigt????

Jo visst i o för sig... men tänk så här. De saker som man betecknar som viktiga har en tendens att få oss att ge oss in i en kamp. 

Exempel: 'Det är viktigt att jag blir omtyckt.' Vad kan detta leda till? Jo så länge man känner sig omtyckt så är allt frid och fröjd, men när man inte känner sig omtyckt uppstår en obehagskänsla på något sätt. Plötsligt blir livet jobbigt och för att stilla detta obehag börjar man kämpa för att bli omtyckt och plötsligt kan det uppta större delen av ens tankar och tid. Man fokuserar på att bli omtyckt och man fastnar i kampen. Om man istället inte gör det viktigt att vara omtyckt, så behöver man inte ens bry sig. Fattar du? Energin kan användas till annat! 

Det är supersvårt att inte 'göra någonting till viktigt" eftersom vi har så många värderingar och åsikter om hur saker och ting borde vara i våra liv.

Vi som är hjärntrötta har nog extra svårt att inte göra någonting viktigt eftersom vi så oerhört gärna vill vara och leva som innan hjärntröttheten kom och inte har tillräckligt med energi för att kunna göra det. Vi lever med det oöverstigliga tröttheten 24/7. Men om vi 'inte gör någonting viktigt' så kan vi få mer energi till annat, vi blir mindre besvikna och livet kan bli lättare att leva. 

Testa att 'inte göra någonting viktigt' och se om du märker någon skillnad. 

Lycka till!