Idag är det Hjärnskadedagen 2020

26.10.2020

Det är kul att ha en liten nyhet just denna dag. Vi kan nu med glädje meddela att 'Hjärntrött med kapacitet' även finns som ljudbok. Det har tagit tid, men skam den som ger sig. Efter att tidigt sökt kontakt med företag som producerar ljudböcker drog det iväg väldigt mycket i tiden. Vi väntade och väntade och fick till slut intrycket att företaget inte var intresserat av att producera vår ljudbok, så det vi beslutade att göra ljudboken själva.

Med hjälp av känningar och goda vänner så ägnade jag en del av semestern åt att läsa in min bok. Fick en ljudstudio uppriggad hemma och så började jag. Ja, det blev inte perfekt, men tillräckligt bra tycker vi. Att läsa är inte så svårt. Att läsa högt är inte heller så svårt, (vi läste mycket högt för våra barn när de var små). Men att läsa likadant varje gång man sätter sig för att göra det är riktigt knivigt. Samma tonläge, likadana pausar, samma hastighet, samma betoning, och helst inte för mycket dialekt (bor ju i Östergötland ;-)) och så ska man helst vara i samma sinnesstämning varje gång. 

Hoppas ni har överseende med att inläsningen inte är perfekt, förhoppningen är ändå att vi ska nå ut till dem som inte har möjlighet att ta del av den skriva boken.

Redigering av ljudfilerna fick vi hjälp med och så småningom växte ljudboken fram. 

Roligt är att 2 dagar innan ljudboken skulle släppas till handeln hörde ljudboksproducenten av sig och undrade om vi fortfarande var intresserade av ett samarbete. Men ja, då var vi ju redan färdiga! :-) :-) :-).

Sök efter boken på nätet, i Adlibris, Bokus m fl så finner ni den. Den ska också kunna streamas t ex via Bookbeat, eller lånas på närmsta bibliotek.