Om du vill hjälpa dig själv och världen - var glad!

21.10.2020

Inget smittar väl så mycket som ett skratt !? Bästa sättet att hjälpa sig själv är att vara glad.  Ånej inte det här 'du måste vara positiv'-kommentaren man kan få ibland. Jag menar inte så. Men är man glad så blir fler glada och man mår bättre själv. Som när man möter en person på gatan som tar ögonkontakt och ler. Visst blir man glad!?

Visst är det svårt att vara glad när man inte tycker att  man orkar göra något roligt, när allt bara känns tungt, jag vet. Men ändå! Känner man sig glad känns allt lättare. 'Jag har inget att vara glad för' kanske någon säger. Jodå! det finns massor av saker man kan vara glad för. Jag brukar ibland lista 10 saker att vara glad för idag, det finns 10 saker, jag lovar, det finns faktiskt hur många som helst. Det handlar om vad man fokuserar på. Fokusera på glädje så blir det lite roligare, man flyttas ett litet snäpp högre på humörskalan. Fokusera på glädje igen och man flyttas ett snäpp till. Att går från nerstämd till glad görs inte på ett ögonblick, man får göra det i små steg. Det verkar var så det fungerar. Ett steg i taget. Och det är ok att falla ner emellanåt.  Och det är ok att det tar tid.

Om man själv är glad så svarar världen med att också vara glad, det hänger ihop... och då mår man bättre. Le mot dig själv idag och imorgon också. Och nästa dag, och nästa...