En älskad hjärna mår bättre än en oälskad

04.06.2021

Hej och hallå, nu har det gått en lång tid sedan vi skrev senast. Ber om ursäkt för det, men det har varit mycket under våren. Mycket och roligt. Det har varit väldigt intensivt på jobbet hos mig (Anna) men det har samtidigt varit lagom, stimulerande. Det är mycket som har strulat med det IT-system jag förvaltar på jobbet, men det har löst ut sig tack vare bra planering, gott om tid för att testa, att vi haft våra tekniker nära och att vi  haft mycket bra samarbete. Ett bra samarbete är värt väldigt mycket. Fn går allt väldigt smidigt utan konflikter, det så skönt! Att var i konflikt på vilket sätt det är även om man inte berörs direkt tar så mycket kraft. Jobbet har alltså flutit på och jag har orkat med trots att det har varit väldigt mycket. 

Flyt är väl inte ett begrepp man använder så ofta om man är hjärntrött annars. Man kan uppleva mycket uppförsbacke och bakhalt annars. Oavsett hur just du har i livet, oavsett hur din hjärna mår - så tyck om den. Den gör verkligen så gott den kan, så älska den oavsett vilket resultat den presterar. Jämför med att ett älskat barn mår bra och att ett oälskat barn mår dåligt. En älskad hjärna mår bättre än en oälskad :-). Kräv inte av hjärnan det det inte kan klara, utan låt den få leva i sitt tempo, den vet sannolikt vad som är bäst för den - bättre än vad ens ego vill att den ska klara. 

Detsamma gäller förresten för hela kroppen. Tyck om din stora rumpa, ditt gäddhäng eller din plattfot. Bli vän med alla dina 'skavanker', älska den kropp du har för utan den skulle du inte kunna uppleva livet. Älska även den sjuka eller skadade delen det förtjänar den verkligen eller hur?  Vi önskar dig, din kropp och din hjärna en fin försommartid.