Vi kan ju alltid prata om vädret

28.09.2019

Vädret påverkar människor och djur. "Ja definitivt", säger en del, "minimalt" säger andra. Ok, mig påverkar det i alla fall. Dels har jag ett personligt intresse av vädret speciellt vindriktning och vindstyrka. Det är alltid bra att veta om man t ex ska cykla (där jag hatar motvind) eller segla (där jag gillar motvind). 

Är det så varmt som de senaste två somrarna, runt 30-35 grader med gassande sol i flera veckor, så är det olidligt, jag orkar ingenting, är ständigt svettig i ofräscha kläder och det bli nästan omöjligt att sova. Hjärntröttheten tilltar.

Blir det en kall och regnig sommar är många sura men jag tycker det är rätt ok, Jag mår bättre när det regnar och är normalvarm 15-25 grader sitter fint och jag sover bättre med följd att jag är piggare och orkar göra mer. Men visst, lite sol vill jag gärna ha också.

En del människor trivs tvärtom bäst i hettan och gasset och mår bättre av det. Vi har några bekanta som stortrivs i värmen och det är beundransvärt att de orkar vara i solen så mycket. Det blir intressanta samtal om vädret med dem. Haha!

Jag hör olika saker från hjärntrötta, en del tappar fullkomligt kraften när det är för varmt, medan andra tycker om det. Hur viktigt är vädret för dig?

Ha en trevlig höst med lagom temperatur och nederbörd!

Allt gott!